Misty is vorige maand door voormalig topman Ratan Tata en zijn familieleden weggeschoven als bestuursvoorzitter van het megaconcern. De familie was het niet eens met de manier waarop hij de onderneming leidde. Ratan Tata heeft daarna zelf ook weer het heft in handen genomen. Misty blijft echter, om de verwarring groter te maken, voorshands wel voorzitter van Tata Motors en enkele andere dochterbedrijven. Vooral in die rol kan hij kennelijk op steun rekenen van zijn medebestuurders. Na een urenlange vergadering stelden zij dat ze achter de strategie van Misty staan. "Alle beslissingen over de strategie en activiteiten van Tata Motors zijn unaniem genomen en uitgevoerd door de voorzitter en het management," aldus een verklaring. Die voorzitter, Misty, wordt in de verklaring echter niet met naam en toenaam genoemd.

Kwartaalcijfers

Het bestuur was feitelijk bijeen om de kwartaalcijfers van Tata Motors vast te stellen. In het laatste kwartaal draaide het autobedrijf een winst van 125 miljoen dollar vergeleken met rond de 250 miljoen dollar verlies een jaar geleden. Jaguar Land Rover verkocht in die drie maanden 142.459 nieuwe auto’s, 29 procent meer dan in het derde kwartaal van 2015.