Dat autofabrikant van elektrische auto’s werkt, zoals eerder gemeld, niet met dealers maar wil haar auto’s rechtstreeks aan de consument verkopen. "Dat haalt een systeem onderuit waar we 29 jaar als gladiatoren voor gevochten hebben," zegt voorzitter Don Hall van de Virginia Automobiles Dealers Association.

Tesla wil één showroom en verkooppunt openen in Richmond maar daar verzet de VADA zich fel tegen: "Wij liggen onder vuur. Wij liggen onder vuur van Tesla en andere autofabrikanten die ons franchisesysteem een dinosaurus vinden en die roepen dat het niet langer werkt. We hebben in andere sectoren gezien wat daar de gevolgen van kunnen zijn." Hall dringt er bij zijn collega’s op aan waar mogelijk te lobbyen bij plaatselijke en regionale politici. "Laten we de krachten bundelen om ons bedreigde systeem te redden voor het te laat is."