Tegelijk noemt Apple het project in een brief aan de Amerikaanse verkeersdienst, waarin de tech-gigant aandringt op een eerlijke concurrentie tussen nieuwkomers in de auto-industrie en de gevestigde namen. In de brief wordt gesproken over ‘de belangrijke voordelen van automatische voertuigen voor de gemeenschap’ met een technologie die levens kan redden. "Apple investeert zwaar in het onderzoek naar hoe we kunnen leren van machines en naar automatisering en we zijn enthousiast over het potentieel dat geautomatiseerde systemen bieden op veel terreinen, inclusief vervoer," schrijft Steve Kenner, directeur product integriteit aan de National Highway Traffic Safety Administration.

Apple werkt, volgens de geruchten, al een jaar of twee aan een eigen zelfrijdende auto. Daar zijn inmiddels ook al enkele honderden mensen mee bezig. De onderneming heeft die plannen tot nu toe echter nooit openlijk willen bevestigen.