De Amerikaanse autoriteiten hebben afgelopen weekend al een VW-manager opgepakt, Oliver Schmidt die ten tijde van dieselgate jarenlang verantwoordelijk was voor milieuzaken en engineering bij VW Michigan. Justitie heeft nu ook zes anderen met naam en toenaam genoemd tegen wie een vervolging zal worden ingesteld: Heinz-Jakob Neusser, Jens Hadler en Richard Dorenkamp die hoge banen hadden bij de productie van motoren en Bernd Gottweis, Oliver Schmidt en Jürgen Peter die verantwoordelijk waren voor kwaliteitsmanagement. VW zal volledig meewerken aan het verdere onderzoek. Woensdag werd bekend dat VW voor 4,3 miljard dollar verdere strafvervolging als bedrijf in de VS heeft afgekocht.

In Zuid-Korea, het land dat het strengst optreedt na dieselgate, is een formele aanklacht ingediend tegen zeven medewerkers van VW en Audi. Een aantal van hen is inmiddels niet meer in dienst bij het autobedrijf. Seoel had al eerder de directeur van VW in dat land in staat van beschuldiging gesteld, VW een hoge boete opgelegd en de verkoop van enkele tientallen modellen van het Duitse bedrijf verboden.