Toyota investeert nog eens 600 miljoen in VS

Toyota gaat nog eens 600 miljoen dollar investeren in haar fabriek in Indiana. Dat levert 400 nieuwe banen op, bovenop de 5.300 mensen die al in de Amerikaanse fabriek werken.

Toyota is daarmee de zoveelste autofabrikant die de toorn – en een hoge invoerheffing – van president Donald Trump probeert te vermijden. De Japanse fabrikant noemt de president niet maar het is wel zo dat ook Toyota net bezig is met een nieuwe fabriek in Mexico. Nog voor zijn inhuldiging twitterde Trump al dat hij ook die auto’s met een hoge heffing zou treffen. Om tegengas te geven wordt nu de fabriek in Indiana flink onder handen genomen.

Nieuwe machines 

Het geld zal worden gebruikt voor nieuwe machines en andere uitrusting, nieuw materieel en de invoering van geavanceerde technologie. Dat moet het mogelijk maken om er jaarlijks 40.000 SUV’s te bouwen waarmee ook Toyota inspeelt op de sterke vraag naar dat soort modellen bij het Amerikaanse autokopende publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota investeert nog eens 600 miljoen in VS - Automobielmanagement.nl

Toyota investeert nog eens 600 miljoen in VS

Toyota gaat nog eens 600 miljoen dollar investeren in haar fabriek in Indiana. Dat levert 400 nieuwe banen op, bovenop de 5.300 mensen die al in de Amerikaanse fabriek werken.

Toyota is daarmee de zoveelste autofabrikant die de toorn – en een hoge invoerheffing – van president Donald Trump probeert te vermijden. De Japanse fabrikant noemt de president niet maar het is wel zo dat ook Toyota net bezig is met een nieuwe fabriek in Mexico. Nog voor zijn inhuldiging twitterde Trump al dat hij ook die auto’s met een hoge heffing zou treffen. Om tegengas te geven wordt nu de fabriek in Indiana flink onder handen genomen.

Nieuwe machines 

Het geld zal worden gebruikt voor nieuwe machines en andere uitrusting, nieuw materieel en de invoering van geavanceerde technologie. Dat moet het mogelijk maken om er jaarlijks 40.000 SUV’s te bouwen waarmee ook Toyota inspeelt op de sterke vraag naar dat soort modellen bij het Amerikaanse autokopende publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding