‘Het gaat zowel om jobs bij grote productiebedrijven als om functies bij toeleveranciers’, zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. Opvallend is dat de overgang naar elektrische voertuigen zichtbaar wordt in de lijst van vacatures. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar mensen met kennis rond elektrische mobiliteit, zoals bij autobouwer Audi Brussels, toeleverancier C-Mac Elektromag in Ronse en busbouwer VDL in Roeselare. Busbouwer VDL uit Roeselare trekt volledig de kaart van elektrische mobiliteit en haalde recent al enkele mooie contracten binnen. Het bedrijf is dan ook constant op zoek naar nieuwe medewerkers, momenteel staan er tien vacatures open.

Sharon Lepoudre, hr manager: ‘In Europa is er binnen het openbaar vervoer een evolutie bezig waarbij duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en toepassing van innovaties steeds belangrijker worden. Om aan deze vraag te voldoen trekken wij vanuit VDL volledig de kaart van de elektrische bus. Door de nieuwe technologie willen we nieuwe arbeidskrachten met een heel specifieke elektrische achtergrond aantrekken, op alle niveaus en alle afdelingen van ons bedrijf.’

C-Mac Elektromag produceert elektronische onderdelen voor automobielproducenten en zoekt momenteel zes nieuwe medewerkers. Verder is er ook een grote behoefte ontstaan omdat de babyboomers die beginnen uit te stromen moeten worden vervangen.

Bij Audi in Brussel bereiden ze zich dit jaar voor op de productie van een volledig elektrisch voertuig. Daar staan nu een 100-tal vacatures open.

Bedrijven zijn naarstig op zoek naar mensen met kennis rond elektrische voertuigen.