Hohmann-Dennhardt (66) vertrekt per 31 januari weliswaar ‘met wederzijds goedvinden’ maar VW spreekt daarbij nadrukkelijk over ‘uiteenlopende opvattingen over de verantwoordelijkheden en de operationele werkstructuren binnen haar werkgebied.’

Hohmann-Dennhardt werd bij haar vorige werkgever, Daimler, weggekocht op aandringen van de CEO van de VW Groep Matthias Müller zelf. "Zonder de gesprekken die ik met hem heb gevoerd, had ik ook niet ja gezegd," verklaarde de in Duitsland hoog aangeschreven oud-politica en oud-rechter daarbij. "De overtuigde sociaal-democrate die politiek naar links neigt en alleen al vanwege haar feministische opvattingen opgevallen moet zijn in de Wolfsburger mannenmaatschappij, moest de garantie bieden dat in het Volkswagen-Rijk na het dieselschandaal een zuivere ondernemingsleiding zou gaan heersen," omschrijft de Frankfurter Algemeine Zeitung. Volgens deze Duitse krant wilde zij een veel belangrijker rol spelen dan haar uiteindelijk werd toebedeeld. Daarbij zou het ook herhaaldelijk tot conflicten zijn gekomen met het hoofd van de juridische dienst die veel beter op de hoogte was van de interne machtstructuren en posities. Vanwege dat soort en andere conflicten heeft Hohmann-Dennhardt er nu na nog geen twaalf maanden al weer de brui aan gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding