Het Duitse visbedrijf Deutsche See eist bij de rechtbank in Braunschweig 11,9 miljoen euro schadevergoeding wegens opzettelijk bedrog. Deutsche See heeft volgens haar eigen verklaring rond de 500 auto’s in bedrijf die door dieselgate betrokken zijn. "We zijn diep teleurgesteld in Volkswagen en voelen ons aan ’t lijntje gehouden en bedrogen," aldus directeur Egbert Miebach. "Milieuvriendelijke mobiliteit is de grondgedachte van onze samenwerking. Dat is zo ook schriftelijk vastgelegd."

Een woordvoerder van Volkswagen wil tot nu toe geen commentaar geven omdat de klacht nog niet bestudeerd is. Wel bevestigde hij dat dit de eerste schade-eis van een grote afnemer is. VW voegt daar aan toe dat het ombouwen en herstellen van de betrokken auto’s zonder problemen mogelijk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding