"We zijn tevreden met onze wereldwijde verkopen in een erg uitdagende luxe markt waar de klant meer keus heeft dan ooit. We blijven verder uitbreiden en onze hoop is dat we deze gestage en duurzame groei vol kunnen houden," aldus topman Tokuo Fukuichi van Lexus International.

In Europa heeft Lexus afgelopen jaar 74.316 nieuwe eenheden verkocht, eveneens een record. In tien Europese landen wist het luxe merk van Toyota de verkopen op te voeren. In Japan was Lexus met 52.149 verkochte auto’s tweede in het luxe segment terwijl in China met 109.151 stuks voor het eerst de grens van 100.000 in één jaar werd overschreden.

Voor 2017 heeft het merk de hoop vooral gevestigd op de nieuwe LC coupe en de vernieuwde LS sedan. Daarnaast zet Lexus de samenwerking met één van de belangrijkste design-evenementen, de Salone del Mobile di Milano of Milan Design Week voort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding