Toyota en Suzuki kondigden in oktober al een samenwerking aan. Sindsdien hebben beide partijen de ideeën daartoe verder ontwikkeld en ook met anderen gedeeld. Nu hebben ze in eerste instantie een aantal concrete gebieden bepaald waar ze de handen ineen slaan: milieukundige technologieën, veiligheid, informatietechnologie en de gezamenlijke inkoop van producten en componenten. Dat alles zou al op korte termijn gerealiseerd moeten worden.

President Akio Toyoda van Toyota: "Onze beide bedrijven zijn van plan om de ‘Let’s do it’ mentaliteit zo volledig mogelijk toe te passen. We willen samenwerken om er voor te zorgen dat mensen in de hele wereld het plezier van mobiliteit werkelijk kunnen ervaren en een maatschappij van de toekomstige mobiliteit vol ‘smiles’ te bereiken. Ik ben erg dankbaar dat ik met een bedrijf als Suzuki mag samenwerken, Toyota kijkt er naar uit om veel te leren." 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding