De arbeiders bij twee fabrieken krijgen meer maar FCA zegt niet hoeveel. De winstuitkering valt magertjes uit vergeleken bij de 12.000 dollar die GM haar Amerikaanse werknemers uitbetaald of zelfs vergeleken met de 5.400 euro voor de mensen van Daimler maar een bonus is een bonus.

FCA behaalde over 2016 een omzet van 111 miljard euro, en dat is slechts 500.000 beter dan in 2015. De aangepaste netto winst nam echter met 47 procent toe tot ruim 2,5 miljard. "FCA behaalde sterke financiële resultaten en overschreed de gestelde doelen. Een aantal fabrieken zoals die in Melfi, Cassino en Sevel heeft de productiviteit verbeterd of op zijn minst op peil gehouden. Daarom ontvangen die werknemers een uitkering van 1.320 euro. In Pomigliano en Verrone zijn de uitstekende resultaten van 2015 geëvenaard, reden om de mensen daar nog wat meer te geven. De in juli 2015 ingevoerde regeling voor de winstdeling laat alle Italiaanse werknemers direct delen in het bereiken van de gestelde doelen voor productiviteit, kwaliteit en winstgevendheid", legt Fiat Chrysler Automobiles uit in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding