Dat is te wijten aan de lagere operationele winst bij het moederconcern van Mercedes-Benz. Worden aandelenopties en andere emolumenten meegeteld, dan komt de totale beloning uit op 13,8 miljoen, dat is zes ton minder dan in het voorafgaande jaar. Zetsche blijft met die bedragen nog altijd wel één van de best betaalde managers in het Duitse bedrijfsleven.

Daimler heeft ook meegedeeld dat de huidige baas van de vrachtautodivisie Wolfgang Bernhard met onmiddellijke ingang opstapt. Bernhard werd in het verleden regelmatig genoemd als potentiele opvolger van Zetsche maar vertrekt nu op zijn eigen verzoek en om persoonlijke redenen. Hij had nog een arbeidscontract tot februari volgend jaar. Zetsche zelf zal de rol voorlopig vervullen tot een opvolger is benoemd. Bronnen in de auto-industrie suggereren nu dat Bernhard zich warm gaat lopen om Sergio Marchionne op te volgen als CEO van Fiat Chrysler Automobiles.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding