De Franse minister van industrie beloofde afgelopen vrijdag dagelijks contact te hebben met zijn Britse en Duitse collega’s over de deal. Daarbij worden de belangen van de landen uitvoerig gewogen en wordt informatie gedeeld.

Eerder bevestigden GM en PSA dat er gesprekken gaande zijn. De Duitse regering zei dat bij een verkoop baangaranties moeten worden gegeven voor het personeel. Ook de Britten uitten hun zorgen.
Experts vrezen dat een overname tot groot banenverlies kan leiden bij Opel vanwege veel overlappende activiteiten met Peugeot. Het bedrijf heeft in Europa ruim 38.000 werknemers, waarvan meer dan de helft in Duitsland en 4.500 bij Vauxhall in Groot-Brittannië.

Verwacht wordt dat PSA-topman Carlos Tavares komende donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers zijn verdere plannen zal onthullen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding