Het Japanse bedrijf zal zich voor een rechtbank in Detroit naar verwachting ook schuldig verklaren aan de problemen met de airbags. Takata betaalt dan een miljard dollar in een deal om een verdere vervolging door de Amerikaanse justitie af te kopen.

Takata weigerde tot nu toe steeds om geld te reserveren voor slachtoffers van het airbagschandaal of voor hun nabestaanden. Wel is in een aantal individuele zaken een vergoeding geregeld. Maar de airbag fabrikant schijnt nu tot inkeer te zijn gekomen, meldt The Wall Street Journal. Takata zal ook een bekende Amerikaanse schade-advocaat inschakelen om de zaken verder af te handelen.
De problemen met exploderende airbags hebben geleid tot de grootste terugroep-actie in de geschiedenis van de autowereld. Inmiddels zijn meer dan 42 miljoen auto’s van vele bekende merken naar de dealer teruggeroepen om de gebreken te verhelpen. Takata zelf is daardoor in ernstige financiële moeilijkheden gekomen en zoekt nu een overnemer of andere sterke financiële partner.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding