"De bedrijven gaan samen een alles-omvattend modulair transportsysteem ontwikkelen dat klanten de mogelijkheid biedt om hun reis te boeken en de vervoerbedrijven in staat stelt het gebruik van hun zelfrijdende voertuigen te beheren."

Veranderende wensen en eisen van klanten 

Een eerste project richt zich op het inzetten van Renault ZOE’s in de Parijse wijk Saclay. "Het landschap rond mobiliteitsdiensten verandert snel en hier ligt een mooie kans om, met zero-emissie en zero-ongelukken als uitgangspunt, innovatieve oplossingen op dat gebied te bieden voor de steeds veranderende wensen en eisen van de klanten," verwoordt Ogi Rezic die de afdeling Connected Vehicles and Mobility Services bij Renault/Nissan leidt. Transdev is voor een deel eigendom van Veolia, het openbaar vervoer bedrijf dat ook in ons land actief is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding