Musk wil nog deze zomer de ‘goedkopere’ Tesla in productie nemen en dat dan snel opvoeren naar nog nooit door het bedrijf gehaalde productie-aantallen. Maar volgers van het bedrijf vrezen dezelfde toestanden als bij Model X die twee jaar later dan gepland voor het eerst van de band rolde. Ook de recente overname van de fabrikant van zonnepanelen Solar City, een ander geesteskind van Musk, door Tesla kan het bedrijf opbreken.

Uitgifte nieuwe aandelen 

Musk heeft al eerder laten doorschemeren dat hij mede vanwege Solar City mogelijk nieuwe aandelen zal moeten uitgeven. Al die zorgen leidden maandag tot een nieuw verkoopadvies van de invloedrijke David Tamberrino van Goldman Sachs waarop de koers van het aandeel Tesla op Wall Street met vier procent inzakte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding