De productie in Karawang op West-Java is in februari 2003 begonnen met de Honda Stream. Dat gebeurde in een fabriek van 512.500 vierkante meter die 80.000 auto’s per jaar bouwen. Vijf jaar geleden breidde Honda de vestiging uit met een grote fabriekshal waarmee de capaciteit naar 200.000 auto’s per jaar werd opgevoerd. De fabriek produceert daarnaast ook onderdelen die naar Honda-fabrieken elders in de wereld worden uitgevoerd.

Honda vierde het bereiken van de mijlpaal met een feestelijk evenement dat werd bijgewoond door tweede man Noriaki Abe en enkele regeringsvertegenwoordigers. Honda heeft in Indonesië, een belangrijke groeimarkt voor de autosector, een marktaandeel van rond de 19 procent. Vorig jaar wist het Japanse merk er rond de 200.000 nieuwe auto’s te verkopen. Indonesië is daarmee de vierde markt voor Honda, na de VS, China en Japan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding