Dat blijkt uit een rondvraag door onderzoeksbureau en autodienstverlener Motoreasy. Dat bureau wijst er op dat door de langzaam weer toenemende inflatie ook de garagerekening steeds hoger wordt terwijl de dagelijkse boodschappen ook al meer kosten. Veel mensen zullen dus nog minder geneigd zijn hun auto te laten repareren als dat eigenlijk wel nodig is.

APK-plannen regering 

Die trend zal nog in de hand gewerkt worden als het plan van de regering doorgaat om de APK (MOT) pas verplicht te maken voor vier jaar oude auto’s terwijl dat nu nog drie jaar is. Motoreasy signaleert overigens wel dat oudere automobilisten iets meer geneigd zijn op tijd de garage op te zoeken dan hun jongere weggenoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding