Het nieuws stuurde de aandelen Tesla zelf op Wall Street weer drie procent omhoog.
Tencent draaide vorig jaar een omzet van 21,9 miljard dollar, dat is 48 procent meer dan een jaar eerder. De winst steeg met 43 procent naar 5,9 miljard dollar. Tencent investeert veel en in een snel tempo in tech-bedrijven. Zo heeft het een belang in het net aan de beurs genoteerde Snapchat en bezit het ook aandelen in Didi Chuxing, de Chinese taxideel-onderneming die Uber China wil overnemen.

Kunstmatige intelligentie 

Daarnaast is het bedrijf de laatste tijd actief rond kunstmatige intelligentie dat een belangrijke rol speelt bij de technologie voor autonoom rijden. Waarom het nu het moment juist achtte om ook in Tesla te stappen heeft Tencent tot nu toe niet willen onthullen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding