Het bedrijfsresultaat steeg met 5,5% tot 15,1 miljoen euro. Toch zag de online bandenwinkel het aantal verkochte winterbanden in het najaar dalen door aanhoudend warm weer. Hierdoor werden er in september 20% minder winterbanden en in oktober 15% minder winterbanden verkocht dan een jaar eerder. Hogere verkopen in november konden deze daling niet geheel goedmaken.

Verwachting voor 2017

Voor 2017 verwacht Delticom uit te komen op een omzet van 650 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van minimaal 16 miljoen euro. Ook verwacht Delticom dat het aantal te verkopen banden zal stijgen met meer dan 7%. Belangrijke reden voor deze stijging is dat de online bandenleverancier nog steeds denkt te kunnen profiteren van de toenemende populariteit van het internet als verkoopkanaal. Tevens voorziet Delticom verdere groei door expansie van het assortiment producten en de opening van nieuwe online shops in andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding