In de jaren daarna moet er eerst een volledig elektrische Chinese SUV uitkomen, al snel gevolgd door een reeks andere hybride of batterij EV’s. De plannen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met vaste partner Chongqing Changan Automobile Co.

Dat heeft CEO Mark Fields laten weten. "Het is het juiste moment om ons gamma elektrische voertuigen in China uit te breiden en ook in dat land zelf te investeren." Fields wil dat in 2025 70 procent van alle in China aangebonden auto’s in ieder geval in een elektrische versie te koop is. Ford hoopt daarmee in te spelen op de grote nadruk die de regering in Beijing legt op elektrische auto’s om de luchtvervuiling in de steden terug te dringen. De overheid biedt onder meer subsidies voor de aanschaf van een EV en heeft daarnaast de autosector een verplicht quotum voor het aandeel elektrisch in hun aanbod opgelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding