Toyota investeert 1,33 miljard in de VS

Toyota investeert 1,33 miljard dollar in haar fabriek in Kentucky om die geschikt te maken voor de bouw van auto’s op basis van de Toyota New Global Architecture TNGA. Als eerste zal er de 2018-versie van de Camry, de best verkochte auto in de VS, van de band gaan rollen.

Toyota investeert 1,33 miljard in de VS

Kentucky is de grootste fabriek van Toyota in de wereld. Vorig jaar rolden er meer dan een half miljoen auto’s van de band terwijl de fabriek werk biedt aan 8.200 mensen. Volgens de Japanse autobouwer is dit de grootste investering die ooit door een autobedrijf in de staat Kentucky is gedaan. Het bedrag komt bovenop de vorig jaar al aangekondigde 530 miljoen dollar voor de productie van Lexus-modellen. "Deze investering van 1,33 miljard dollar maakt deel uit van ons plan om de komende vijf jaar 10 miljard in de Verenigde Staten te investeren. Toyota New Global Architecture betekent spannende, steeds betere auto’s voor onze klanten met betere prestaties inclusief hogere brandstofefficiëntie, een beter weggedrag en een stabiel, comfortabel gevoel," zegt Jim Lentz, CEO van Toyota Motor North America. Op basis van TNGA denkt Toyota de ontwikkeltijd voor verbeteringen en nieuwe modellen verder terug te dringen.

President Donald Trump is enthousiast over de aankondiging: "Dit bewijst eens te meer dat de autofabrikanten er nu alle vertrouwen in hebben dat het economische klimaat sterk verbeterd is onder mijn regering. 93 procent van de maakbedrijven is nu optimistisch, dat is 37 procent meer dan een paar maanden geleden."

Toyota investeert 1,33 miljard in de VS - Automobielmanagement.nl

Toyota investeert 1,33 miljard in de VS

Toyota investeert 1,33 miljard dollar in haar fabriek in Kentucky om die geschikt te maken voor de bouw van auto’s op basis van de Toyota New Global Architecture TNGA. Als eerste zal er de 2018-versie van de Camry, de best verkochte auto in de VS, van de band gaan rollen.

Toyota investeert 1,33 miljard in de VS

Kentucky is de grootste fabriek van Toyota in de wereld. Vorig jaar rolden er meer dan een half miljoen auto’s van de band terwijl de fabriek werk biedt aan 8.200 mensen. Volgens de Japanse autobouwer is dit de grootste investering die ooit door een autobedrijf in de staat Kentucky is gedaan. Het bedrag komt bovenop de vorig jaar al aangekondigde 530 miljoen dollar voor de productie van Lexus-modellen. "Deze investering van 1,33 miljard dollar maakt deel uit van ons plan om de komende vijf jaar 10 miljard in de Verenigde Staten te investeren. Toyota New Global Architecture betekent spannende, steeds betere auto’s voor onze klanten met betere prestaties inclusief hogere brandstofefficiëntie, een beter weggedrag en een stabiel, comfortabel gevoel," zegt Jim Lentz, CEO van Toyota Motor North America. Op basis van TNGA denkt Toyota de ontwikkeltijd voor verbeteringen en nieuwe modellen verder terug te dringen.

President Donald Trump is enthousiast over de aankondiging: "Dit bewijst eens te meer dat de autofabrikanten er nu alle vertrouwen in hebben dat het economische klimaat sterk verbeterd is onder mijn regering. 93 procent van de maakbedrijven is nu optimistisch, dat is 37 procent meer dan een paar maanden geleden."