Volgens voorlopige cijfers draaide de Duitse groep een winst voor belastingen van 3,005 miljard euro, dat is bijna 27 procent meer dan een jaar eerder. De omzet kwam met 23,448 miljard euro zo’n 12,4 procent hoger uit.

Van de winst komt 1,871 miljard uit de autodivisie, 125 miljoen van de motoren en 604 miljoen uit de financiële tak. Bij de auto’s is de marge wel gedaald van 9,4 procent vorig jaar naar 9 procent nu. De winsttoename is voor een groot deel te danken aan waarderingseffecten, zoals BMW het noemt. Zo boekt het bedrijf 183 miljoen winst doordat nieuwe investeerders zijn ingestapt in Here, de kaartenbusiness die BMW samen bezit met de Duitse collega’s. Daarnaast heeft ook de Chinese joint-venture met Brilliance meer opgeleverd. BMW publiceert op 4 mei de definitieve kwartaalcijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding