Bosch schrapt 760 banen in Duitsland

Autotoeleverancier Bosch gaat 760 van de 3.500 arbeidsplaatsen schrappen bij haar remmenfabriek Bosch AS in het Duitse Gmünd.

Bosch schrapt 760 banen in Duitsland

Bosch heeft de bonden toegezegd dat er tot 2022 geen gedwongen ontslagen vallen maar wil de arbeidsplaatsen laten verdwijnen door ouderen korter te laten werken of eerder te laten vertrekken. Wel heeft Bosch de bonden ook moeten toegeven dat het werk voor twee grote opdrachtgevers niet naar een vestiging in Hongarije gaat maar in Duitsland blijft. "Op die manier hebben we een aanvaardbaar compromis gevonden," zegt een woordvoerder van de grote vakbond IG Metall. Volgens Bosch AS is de ingreep nodig omdat de prijzen voor stuurinrichtingen voor auto’s de laatste tijd ernstig zijn gedaald.

Bosch schrapt 760 banen in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Bosch schrapt 760 banen in Duitsland

Autotoeleverancier Bosch gaat 760 van de 3.500 arbeidsplaatsen schrappen bij haar remmenfabriek Bosch AS in het Duitse Gmünd.

Bosch schrapt 760 banen in Duitsland

Bosch heeft de bonden toegezegd dat er tot 2022 geen gedwongen ontslagen vallen maar wil de arbeidsplaatsen laten verdwijnen door ouderen korter te laten werken of eerder te laten vertrekken. Wel heeft Bosch de bonden ook moeten toegeven dat het werk voor twee grote opdrachtgevers niet naar een vestiging in Hongarije gaat maar in Duitsland blijft. "Op die manier hebben we een aanvaardbaar compromis gevonden," zegt een woordvoerder van de grote vakbond IG Metall. Volgens Bosch AS is de ingreep nodig omdat de prijzen voor stuurinrichtingen voor auto’s de laatste tijd ernstig zijn gedaald.