Ford verkocht over de hele linie ruim zeven procent minder waarbij de afzet van personenauto’s zelfs 21 procent lager uitkwam. General Motors moest een daling van bijna zes procent incasseren, met name door een inzakkende vraag naar pick-ups.

Bij Nissan doet de kleine SUV Rogue het nog altijd erg goed maar dat kon de teruglopende verkoop van andere modellen niet voldoende compenseren waardoor er uiteindelijk een daling van 1,5 procent overbleef.

Bij Toyota was het eenzelfde verhaal met een min van twee procent door minder vraag naar de Camry en Corolla en daar tegenover veel belangstelling voor de RAV4. Volkswagen of America kon nog wel een bescheiden groei van 1,2 procent rapporteren maar verkocht daarmee nog altijd niet meer dan 22.500 auto’s aan de Amerikanen terwijl stalgenoot Audi met 18.700 voertuigen vijf procent hoger zit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding