Nissan meldde problemen in haar fabriek in het Engelse Sunderland terwijl parkeerdienst QPark moeilijkheden had in de parkeergarages in een reeks landen en ook meldde dat haar landelijke websites vaak niet te bereiken waren.

Renault moest de 5.500 werknemers in Douai zondagavond in alle haast meedelen dat ze maandag niet naar hun werk hoefden te komen. De robots en andere automatische machines in de fabriek waren door de cyberattack ontregeld. Ook een fabriek in Le Mans had problemen maar daar kon de productie wel door blijven draaien. In de vestiging in Slovenië sloegen de aanvallers wel toe maar slaagde Renault er tijdig in alle systemen weer op gang te brengen.

Nissan Sunderland heeft laten weten dat het eveneens getroffen was. Daar is de productie maandagochtend echter wel normaal op gang gekomen. Van andere autofabrikanten zijn, voor zover bekend, tot op heden geen meldingen gekomen van problemen door de cyberattack.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding