General Motors bouwt batterijenfabriek in China

General Motors gaat een fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s bouwen in Shanghai. Die vestiging, die later dit jaar in productie moet komen, moet dan alle batterijen leveren voor EV’s die GM in China op de markt wil brengen.

General Motors bouwt batterijenfabriek in China

De autobouwer heeft eerder gesteld dat uiteindelijk in 2020 twee-derde van de in China te verkopen auto’s ‘nieuwe energie’ modellen zullen zijn. Met de bouw van een eigen batterijenfabriek reageert GM ook op een nieuwe maatregel van de Chinese regering tegen het gebruik van batterijen uit het buitenland in in China gebouwde auto’s. Door die plotseling uit de lucht gevallen bepaling zit bijvoorbeeld Hyundai nu met grote problemen rond de levering van in China verkochte elektrische modellen.

General Motors bouwt batterijenfabriek in China - Automobielmanagement.nl

General Motors bouwt batterijenfabriek in China

General Motors gaat een fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s bouwen in Shanghai. Die vestiging, die later dit jaar in productie moet komen, moet dan alle batterijen leveren voor EV’s die GM in China op de markt wil brengen.

General Motors bouwt batterijenfabriek in China

De autobouwer heeft eerder gesteld dat uiteindelijk in 2020 twee-derde van de in China te verkopen auto’s ‘nieuwe energie’ modellen zullen zijn. Met de bouw van een eigen batterijenfabriek reageert GM ook op een nieuwe maatregel van de Chinese regering tegen het gebruik van batterijen uit het buitenland in in China gebouwde auto’s. Door die plotseling uit de lucht gevallen bepaling zit bijvoorbeeld Hyundai nu met grote problemen rond de levering van in China verkochte elektrische modellen.