Fabriek Renault draait weer na cyberattack

De fabriek van Renault in Douai draait weer op volle toeren. De fabriek werd zondagmiddag in allerijl stilgelegd omdat de wereldwijde cyberattack vermoedelijk de robots en andere machines had ontregeld.

De 3.500 werknemers kregen op het laatste moment te horen dat ze maandag niet hoefden op te dagen. Na een grondige inspectie kon Renault de fabriek dinsdagochtend vroeg echter weer op gang brengen. "Alle installaties functioneren weer normaal. De maandag uitgevoerde werkzaamheden waren preventief. Er is geen informatie verloren gegaan," aldus Renault in een verklaring. Door de stilstand konden 800 auto’s niet worden geproduceerd, maar dat zal de komende weken worden ingehaald. Voor de verloren werkdag heeft Renault de zogenaamde technische werkloosheid aangevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fabriek Renault draait weer na cyberattack - Automobielmanagement.nl

Fabriek Renault draait weer na cyberattack

De fabriek van Renault in Douai draait weer op volle toeren. De fabriek werd zondagmiddag in allerijl stilgelegd omdat de wereldwijde cyberattack vermoedelijk de robots en andere machines had ontregeld.

De 3.500 werknemers kregen op het laatste moment te horen dat ze maandag niet hoefden op te dagen. Na een grondige inspectie kon Renault de fabriek dinsdagochtend vroeg echter weer op gang brengen. "Alle installaties functioneren weer normaal. De maandag uitgevoerde werkzaamheden waren preventief. Er is geen informatie verloren gegaan," aldus Renault in een verklaring. Door de stilstand konden 800 auto’s niet worden geproduceerd, maar dat zal de komende weken worden ingehaald. Voor de verloren werkdag heeft Renault de zogenaamde technische werkloosheid aangevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding