Werkomstandigheden bij Tesla ‘abominabel’

De werkomstandigheden in de enorme Tesla-fabriek in Fremont, Californië, zijn abominabel. De afgelopen drie jaar is er al zeker 100 keer een ambulance opgeroepen voor arbeiders die flauw vielen, pijn in de borstkas melden of zelfs een hartaanval kregen. Anderen raakten gewond aan handen, voeten of ogen terwijl velen oververmoeid zijn door de lange werkuren.

Werkomstandigheden bij Tesla 'abominabel'

Dat beeld schetst de Britse krant The Guardian na gesprekken met meer dan 15 huidige en voormalige werknemers van de fabriek. "De arbeiders staan onder enorme druk om de hoge productiedoelen maar te kunnen halen. Mensen zijn soms zo moe dat ze tegen de grond slaan, met alle risico’s op verwondingen van dien. De bazen zeggen dan dat je er gewoon maar omheen moet lopen," aldus de krant die veel aan onderzoeksjournalistiek doet. De algemene stemming onder de werknemers wordt omschreven als: "Bij Tesla gaat alles om de toekomst maar onze toekomst telt niet mee."

Welzijn medewerkers bovenaan

CEO Elon Musk wijst de beschuldigingen van de hand. "Mensen moeten hard werken ,vaak lange uren, maar de zorg voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat voor ons bovenaan. Wij zijn een verliesgevend bedrijf. Dit is dus niet een situatie waar je, zeg maar, te maken hebt met gierige kapitalisten die bezuinigen op veiligheid om maar meer dividend te vangen. Het gaat er vooral om te overleven zodat iedereen z’n baan kan behouden."

Werkomstandigheden bij Tesla ‘abominabel’ - Automobielmanagement.nl

Werkomstandigheden bij Tesla ‘abominabel’

De werkomstandigheden in de enorme Tesla-fabriek in Fremont, Californië, zijn abominabel. De afgelopen drie jaar is er al zeker 100 keer een ambulance opgeroepen voor arbeiders die flauw vielen, pijn in de borstkas melden of zelfs een hartaanval kregen. Anderen raakten gewond aan handen, voeten of ogen terwijl velen oververmoeid zijn door de lange werkuren.

Werkomstandigheden bij Tesla 'abominabel'

Dat beeld schetst de Britse krant The Guardian na gesprekken met meer dan 15 huidige en voormalige werknemers van de fabriek. "De arbeiders staan onder enorme druk om de hoge productiedoelen maar te kunnen halen. Mensen zijn soms zo moe dat ze tegen de grond slaan, met alle risico’s op verwondingen van dien. De bazen zeggen dan dat je er gewoon maar omheen moet lopen," aldus de krant die veel aan onderzoeksjournalistiek doet. De algemene stemming onder de werknemers wordt omschreven als: "Bij Tesla gaat alles om de toekomst maar onze toekomst telt niet mee."

Welzijn medewerkers bovenaan

CEO Elon Musk wijst de beschuldigingen van de hand. "Mensen moeten hard werken ,vaak lange uren, maar de zorg voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat voor ons bovenaan. Wij zijn een verliesgevend bedrijf. Dit is dus niet een situatie waar je, zeg maar, te maken hebt met gierige kapitalisten die bezuinigen op veiligheid om maar meer dividend te vangen. Het gaat er vooral om te overleven zodat iedereen z’n baan kan behouden."