Al in maart werd bekend dat ook Daimler sjoemelsoftware gebruikt zou hebben. Justitie is nu op zoek geweest naar bewijzen, zoals op computers. Bij de invallen werden in totaal 23 officieren van justitie en 230 politiemensen uit verschillende bondslanden ingeschakeld, heeft de officier van justitie in Stuttgart meegedeeld. In totaal werden elf ‘objecten’ waaronder een aantal computers in beslag genomen. "We zochten naar datadragers en andere documenten die bewijzen kunnen bevatten," zegt justitie. Daimler heeft in de gebruikelijke bewoordingen meegedeeld dat het volledige medewerking verleend aan het onderzoek van de autoriteiten.

Autogoeroe professor Ferdinand Dudenhöffer is niet verbaasd over de grootschalige actie: "Bij het dieselthema hebben we altijd gezegd dat Volkswagen niet het enige zwarte schaap is. De uitgebreide onderzoeken bij Daimler en ook bij Fiat, Renault en andere autobouwers zetten ondertussen de hele branche in een kwaad daglicht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding