Aston Martin draait op volle toeren

Aston Martin heeft in het eerste kwartaal de omzet meer dan verdubbeld naar bijna 220 miljoen euro. De winst voor belastingen kwam uit op 6,85 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 107 miljoen verlies werd geleden.

Dankzij het succes van de DB11, met name in Groot-Brittannië zelf en in China, verkocht de Britse fabrikant ook twee keer zo veel auto’s als een jaar eerder.

Aston Martin kon bovendien voor 630 miljoen euro aan nieuwe financieringen regelen. Daarmee wordt zo’n 14 miljoen bespaard op de rentekosten terwijl de balans sterk is verbeterd. Op grond van de goede resultaten zijn de verwachtingen voor heel 2017 ook verder opgetrokken. Volgens financiële analisten maakt dat alles de kans dat Aston Martin, naar het voorbeeld van Ferrari, binnen afzienbare tijd naar de beurs trekt een stuk kleiner.

Dr Andy Palmer, president en CEO: "De groep is het jaar sterk begonnen, we bouwen duurzame winstgevendheid op. Komende modellen waaronder de nieuwe Vantage en Vanquish zullen de recente groei verder versterken, wat ondersteund wordt door de financiële bronnen en operationele discipline van een werkelijk Brits succesverhaal bij de productie van luxe auto’s."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aston Martin draait op volle toeren - Automobielmanagement.nl

Aston Martin draait op volle toeren

Aston Martin heeft in het eerste kwartaal de omzet meer dan verdubbeld naar bijna 220 miljoen euro. De winst voor belastingen kwam uit op 6,85 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 107 miljoen verlies werd geleden.

Dankzij het succes van de DB11, met name in Groot-Brittannië zelf en in China, verkocht de Britse fabrikant ook twee keer zo veel auto’s als een jaar eerder.

Aston Martin kon bovendien voor 630 miljoen euro aan nieuwe financieringen regelen. Daarmee wordt zo’n 14 miljoen bespaard op de rentekosten terwijl de balans sterk is verbeterd. Op grond van de goede resultaten zijn de verwachtingen voor heel 2017 ook verder opgetrokken. Volgens financiële analisten maakt dat alles de kans dat Aston Martin, naar het voorbeeld van Ferrari, binnen afzienbare tijd naar de beurs trekt een stuk kleiner.

Dr Andy Palmer, president en CEO: "De groep is het jaar sterk begonnen, we bouwen duurzame winstgevendheid op. Komende modellen waaronder de nieuwe Vantage en Vanquish zullen de recente groei verder versterken, wat ondersteund wordt door de financiële bronnen en operationele discipline van een werkelijk Brits succesverhaal bij de productie van luxe auto’s."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding