Tesla-baas Musk onderzoekt persoonlijk werkomstandigheden

CEO Elon Musk van Tesla gaat zelf een tijdje aan de lopende band staan om te onderzoeken of de werkomstandigheden in zijn bedrijf zo slecht zijn als wordt beweerd.

De topman reageert daarmee op de verhalen over te veel werkstress waardoor mensen soms ter plaatse instorten. Ook zouden er volgens de Californische organisatie voor de veiligheid op de werkplek bij de Tesla-fabriek in Fremont gemiddeld meer arbeidsongevallen gebeuren dan bij andere autofabrieken. "Ik ga met elke werknemer persoonlijk praten en wil dan zelf ervaren hoe het is om bij ons aan de lopende band te werken," schrijft Musk in een email aan zijn personeel. Ook wil hij dat elk arbeidsongeval op de werkvloer voortaan direct aan hem wordt gemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla-baas Musk onderzoekt persoonlijk werkomstandigheden - Automobielmanagement.nl

Tesla-baas Musk onderzoekt persoonlijk werkomstandigheden

CEO Elon Musk van Tesla gaat zelf een tijdje aan de lopende band staan om te onderzoeken of de werkomstandigheden in zijn bedrijf zo slecht zijn als wordt beweerd.

De topman reageert daarmee op de verhalen over te veel werkstress waardoor mensen soms ter plaatse instorten. Ook zouden er volgens de Californische organisatie voor de veiligheid op de werkplek bij de Tesla-fabriek in Fremont gemiddeld meer arbeidsongevallen gebeuren dan bij andere autofabrieken. "Ik ga met elke werknemer persoonlijk praten en wil dan zelf ervaren hoe het is om bij ons aan de lopende band te werken," schrijft Musk in een email aan zijn personeel. Ook wil hij dat elk arbeidsongeval op de werkvloer voortaan direct aan hem wordt gemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding