Uber-baas Kalanick gaat een tijdje weg

Travis Kalanick, CEO en mede-oprichter van taxibedrijf Uber, neemt een tijdje verlof. Kalanick probeert daarmee wat rust te brengen in het door schandalen getroffen Uber. De leiding is voorlopig in handen van een groep van veertien managers.

Kalanick is de laatste tijd afgeschilderd als een niet erg prettige baas om voor te werken, om het zacht uit te drukken. Bovendien is ook een aantal andere managers van Uber hevig bekritiseerd. Daarbij gaat het onder meer om seksuele intimidatie, agressief optreden en discriminatie. De laatste tijd zijn er dan ook al minstens vijf hooggeplaatste functionarissen opgestapt. Gisteren nog trad een commissaris af wegens een ongepaste grap over vrouwen. Kalanick zelf brengt zijn tijdelijke verlof ook in verband met het verongelukken van zijn moeder.

Of en wanneer de CEO terugkeert is niet bekend gemaakt. Zodra dat wel gebeurt, zal hij van een deel van zijn taken worden ontheven. In dat kader komt er ook een Chief Operating Officer, waarvoor bij voorkeur een vrouw gezocht moet worden. Daarnaast komt er ook een Chairman of onafhankelijke bestuursvoorzitter om de CEO in de gaten te houden en te begeleiden. Dat staat in een rapport dat de voormalige Amerikaanse minister van justitie Eric Holder in opdracht van Uber heeft geschreven over de bestuurssituatie bij de onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Uber-baas Kalanick gaat een tijdje weg - Automobielmanagement.nl

Uber-baas Kalanick gaat een tijdje weg

Travis Kalanick, CEO en mede-oprichter van taxibedrijf Uber, neemt een tijdje verlof. Kalanick probeert daarmee wat rust te brengen in het door schandalen getroffen Uber. De leiding is voorlopig in handen van een groep van veertien managers.

Kalanick is de laatste tijd afgeschilderd als een niet erg prettige baas om voor te werken, om het zacht uit te drukken. Bovendien is ook een aantal andere managers van Uber hevig bekritiseerd. Daarbij gaat het onder meer om seksuele intimidatie, agressief optreden en discriminatie. De laatste tijd zijn er dan ook al minstens vijf hooggeplaatste functionarissen opgestapt. Gisteren nog trad een commissaris af wegens een ongepaste grap over vrouwen. Kalanick zelf brengt zijn tijdelijke verlof ook in verband met het verongelukken van zijn moeder.

Of en wanneer de CEO terugkeert is niet bekend gemaakt. Zodra dat wel gebeurt, zal hij van een deel van zijn taken worden ontheven. In dat kader komt er ook een Chief Operating Officer, waarvoor bij voorkeur een vrouw gezocht moet worden. Daarnaast komt er ook een Chairman of onafhankelijke bestuursvoorzitter om de CEO in de gaten te houden en te begeleiden. Dat staat in een rapport dat de voormalige Amerikaanse minister van justitie Eric Holder in opdracht van Uber heeft geschreven over de bestuurssituatie bij de onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding