Opel-baas Neumann kan twee miljoen opstrijken

Karl-Thomas Neumann, tot vorige week CEO van Opel, kan tot twee miljoen bonus opstrijken als de verkoop van Opel aan het Franse PSA is afgerond.

Opel-baas Neumann kan twee miljoen opstrijken

Die bonus is afhankelijk van de prestaties die Opel de komende maanden nog weet te bereiken. Wat dat betreft zijn de voortekenen slecht want Opel was vorige maand het enige massamerk dat op de Europese markt terrein moest prijsgeven.

Adder 

Er zit bovendien nog een belangrijke adder onder het gras: Neumann moet op dat moment nog wel in dienst zijn van Opel. Hij is inmiddels als CEO afgetreden en vervangen door Michael Lohscheller maar blijft, naar eigen zeggen, nog wel lid van het managementteam tot de overname daadwerkelijk rond is. Maar de kostbare vraag is dan wanneer zijn vertrek precies van kracht wordt. Een woordvoerder van Opel wilde verder niet op vragen over de vertrekdatum en de daaraan gekoppelde bonus ingaan.

Opel-baas Neumann kan twee miljoen opstrijken - Automobielmanagement.nl

Opel-baas Neumann kan twee miljoen opstrijken

Karl-Thomas Neumann, tot vorige week CEO van Opel, kan tot twee miljoen bonus opstrijken als de verkoop van Opel aan het Franse PSA is afgerond.

Opel-baas Neumann kan twee miljoen opstrijken

Die bonus is afhankelijk van de prestaties die Opel de komende maanden nog weet te bereiken. Wat dat betreft zijn de voortekenen slecht want Opel was vorige maand het enige massamerk dat op de Europese markt terrein moest prijsgeven.

Adder 

Er zit bovendien nog een belangrijke adder onder het gras: Neumann moet op dat moment nog wel in dienst zijn van Opel. Hij is inmiddels als CEO afgetreden en vervangen door Michael Lohscheller maar blijft, naar eigen zeggen, nog wel lid van het managementteam tot de overname daadwerkelijk rond is. Maar de kostbare vraag is dan wanneer zijn vertrek precies van kracht wordt. Een woordvoerder van Opel wilde verder niet op vragen over de vertrekdatum en de daaraan gekoppelde bonus ingaan.