Bloomberg berekent in een rapport dat de Chinezen straks voldoende batterijen kunnen maken om twee miljoen Tesla Model S’en of 18 miljoen Toyota Priussen te laten rijden. Door de enorme opmars van elektrische auto’s neemt ook de vraag naar batterijen die die auto’s kunnen ‘voeden’ explosief toe, zegt Bloomberg.

China wil daarbij de leidende rol in de wereld spelen, ook al om de door Beijing geplande overgang naar meer elektrische voertuigen mogelijk te maken. De Chinezen nemen momenteel al meer dan de helft van de wereldwijde productie voor hun rekening terwijl de Verenigde Staten niet verder komen dan tien procent. Het Chinese aandeel zal volgens Bloomberg de komende vijf jaar bovendien toenemen tot 65 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding