Nissan en Renault konden vooral meer besparen bij de gezamenlijke inkoop, bij de engineering en in de productie. ‘’De sterke samenwerking binnen de alliantie blijkt zeer voordelig voor de leden en vertaalt zich in schaalvoordelen, technologische vooruitgang en innovaties die Renault en Nissan delen,” verwoordt grote baas Carlos Ghosn.

Ghosn wijst er en-passant op dat de groep met de komst van Mitsubishi ook boven de 10 miljoen voertuigen per jaar uit is gekomen. Hij voorspelde eerder dat de alliantie rond deze tijd de grootste autoproducent ter wereld zal zijn.

‘’Onze toenemende synergie helpt zowel Renault als Nissan en nu ook Mitsubishi om hun financiële doelstellingen te realiseren en de klanten in het nieuwe mobiliteitstijdperk steeds betere voertuigen te bieden.” De alliantie richt zich daarbij de komende tijd vooral op elektrische auto’s, autonoom rijden en connectiviteit. Ook zal de samenwerking bij platforms, aandrijfsystemen en onderdelen verder worden geïntensiveerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding