VS halen juist meer auto’s uit Mexico

Een half jaar nadat Donald Trump president van de VS is geworden en forse bedreigingen heeft geuit aan autofabrikanten die goedkope wagens invoeren uit Mexico blijkt dat land meer auto’s naar de Amerikaanse markt te exporteren dan ooit.

In de eerste zes maanden van dit jaar gingen er 1,16 miljoen Mexicaanse auto’s naar de Amerikaanse markt, dat is bijna 16 procent meer dan een jaar geleden toen Trump nog lang niet in het Witte Huis zetelde. Om precies te zijn 76,8 procent van alle in Mexico gebouwde auto’s voor de buitenlandse markt gaat nu naar de noordelijke buur, weer één procentpunt meer dan begin 2016.

De cijfers zijn bekend gemaakt door de Mexican Automobile Industry Association. In januari, vlak na zijn inauguratie, tweette Trump dat hij autofabrikanten die auto’s uit Mexico halen zou straffen met hoge invoerheffingen maar daar is tot nu toe weinig van terecht gekomen. Wel heeft Ford besloten een streep te halen door een nieuwe autofabriek in dat land maar dat is, althans volgens Ford zelf, een door financiële motieven ingegeven beslissing. Aan de andere kant heeft BMW vorige week nog laten weten dat een geplande assemblagefabriek in Mexico gewoon doorgaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VS halen juist meer auto’s uit Mexico - Automobielmanagement.nl

VS halen juist meer auto’s uit Mexico

Een half jaar nadat Donald Trump president van de VS is geworden en forse bedreigingen heeft geuit aan autofabrikanten die goedkope wagens invoeren uit Mexico blijkt dat land meer auto’s naar de Amerikaanse markt te exporteren dan ooit.

In de eerste zes maanden van dit jaar gingen er 1,16 miljoen Mexicaanse auto’s naar de Amerikaanse markt, dat is bijna 16 procent meer dan een jaar geleden toen Trump nog lang niet in het Witte Huis zetelde. Om precies te zijn 76,8 procent van alle in Mexico gebouwde auto’s voor de buitenlandse markt gaat nu naar de noordelijke buur, weer één procentpunt meer dan begin 2016.

De cijfers zijn bekend gemaakt door de Mexican Automobile Industry Association. In januari, vlak na zijn inauguratie, tweette Trump dat hij autofabrikanten die auto’s uit Mexico halen zou straffen met hoge invoerheffingen maar daar is tot nu toe weinig van terecht gekomen. Wel heeft Ford besloten een streep te halen door een nieuwe autofabriek in dat land maar dat is, althans volgens Ford zelf, een door financiële motieven ingegeven beslissing. Aan de andere kant heeft BMW vorige week nog laten weten dat een geplande assemblagefabriek in Mexico gewoon doorgaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding