In totaal verkocht de groep 1.220.819 automobielen, vijf procent meer dan een jaar eerder en het beste halfjaar resultaat ooit. Ook de maand juni zette met 232.620 exemplaren een nieuw record neer, hoewel de groei in die maand wel getemperd bleef tot twee procent. De BMW Groep meldt tevens dat de verkoop van geëlektrificeerde modellen met 42.573 stuks in zes maanden tijd 80 procent hoger lag dan in de eerste jaarhelft van 2016.

"We hebben in de eerste zes maanden al meer dan een miljoen BMW’s verkocht, wat ook al een nieuw record is. In juni hebben we onze elektrificatie strategie verder versterkt met de Mini waardoor klanten nu kunnen kiezen uit negen elektrische modellen van de BMW Groep. Na een groei met 80 procent hopen we later dit jaar de aflevering van de 200.000e geëlektrificeerde BMW-Groep auto te kunnen vieren," zegt dr Ian Robertson, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor sales en het merk BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding