Eerder werd gemeld dat Volkswagen als eerste als klokkenluider optrad maar dat is volgens Duitse media niet juist. "Daimler heeft zich veel eerder bij de autoriteiten gemeld," stelt de Süddeutsche Zeitung. Als dat inderdaad het geval is, dan krijgt Daimler zo goed als zeker in ieder geval een veel lagere of mogelijk helemaal geen boete in de kartelzaak. Dat is dan mooi meegenomen want de boetes kunnen, als de beschuldigingen bewezen worden geacht, oplopen tot 10 procent van de omzet ofwel vele miljarden euro’s.

Overigens praten de commissarissen of Raden van Toezicht bij zowel Daimler als de Volkswagen Groep vandaag (woensdag) over de vorige week vrijdag in de openbaarheid gekomen kartelbeschuldigingen. Verder is bekend geworden dat ook de Europese Commissie een onderzoek is gestart naar het mogelijke Duitse autokartel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding