Niet meer dan één op de zeven bezitters van een rijbewijs in Duitsland kan zich wel voorstellen de auto met anderen te delen. Slechts twee procent heeft de eigen auto al eens uitgeleend aan vreemden.

Dat is tevoorschijn gekomen uit een onderzoek van het Gesellschaft für integrierte Kommunikationsforschung (GIK) onder 30.000 Duitsers met een rijbewijs. De belangstelling voor autodelen is wel wat groter in de grote steden. Zo stelt in steden met meer dan een half miljoen inwoners 19 procent wel nut te zien in autodelen. Over het algemeen hecht de Duitser echter nog altijd sterk aan de eigen auto. Meer dan 90 procent van de huishoudens heeft er minstens één waarbij één op de vier Duitse gezinnen over twee of meer auto’s beschikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding