Goodyear verkoopt 10% minder banden

Goodyear heeft in het tweede kwartaal van 2017 een omzet behaald van 3,7 miljard dollar, 200 miljoen dollar minder dan een jaar eerder toen dat nog 3,9 miljard dollar was.

Goodyear verkoopt 10% minder banden

Belangrijkste reden was de lagere verkoop van banden. In totaal verkocht Goodyear 37,4 miljoen banden, 10% minder dan in dezelfde periode van 2016. De verkopen daalden vooral in EMEA (Europa, het Midden Oosten, Afrika) en Amerika. Het aantal verkochte vervangingsbanden daalde met 11 procent en het aantal original equipment banden met 8 procent.

De winst in het tweede kwartaal was 147 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 202 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde van 531 miljoen in Q2 2016 naar 361 miljoen dollar in het laatste kwartaal. Oorzaak voor de daling zijn volgens Goodyear de duurdere grondstoffen en het lagere aantal verkochte banden. Deze daling wordt deels goedgemaakt door een verbeterde prijsmix en kostenbesparingen.

Door de daling heeft Goodyear de vooruitzichten voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht voor 2017 een bedrijfsresultaat van tussen 1,6 en 1,65 miljard dollar.

Goodyear verkoopt 10% minder banden - Automobielmanagement.nl

Goodyear verkoopt 10% minder banden

Goodyear heeft in het tweede kwartaal van 2017 een omzet behaald van 3,7 miljard dollar, 200 miljoen dollar minder dan een jaar eerder toen dat nog 3,9 miljard dollar was.

Goodyear verkoopt 10% minder banden

Belangrijkste reden was de lagere verkoop van banden. In totaal verkocht Goodyear 37,4 miljoen banden, 10% minder dan in dezelfde periode van 2016. De verkopen daalden vooral in EMEA (Europa, het Midden Oosten, Afrika) en Amerika. Het aantal verkochte vervangingsbanden daalde met 11 procent en het aantal original equipment banden met 8 procent.

De winst in het tweede kwartaal was 147 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 202 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde van 531 miljoen in Q2 2016 naar 361 miljoen dollar in het laatste kwartaal. Oorzaak voor de daling zijn volgens Goodyear de duurdere grondstoffen en het lagere aantal verkochte banden. Deze daling wordt deels goedgemaakt door een verbeterde prijsmix en kostenbesparingen.

Door de daling heeft Goodyear de vooruitzichten voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht voor 2017 een bedrijfsresultaat van tussen 1,6 en 1,65 miljard dollar.