Tesla wil weer 1,5 miljard dollar ophalen

Tesla wil nog eens 1,5 miljard dollar ophalen op de financiële markten om de productie van de nieuwe Model 3 drastisch op te kunnen voeren.

Tesla doet dat in de vorm van junk-obligaties, dat zijn leningen van mindere kwaliteit die echter een hogere rente opbrengen. CEO Elon Musk hoopt daarmee dat de kopers van obligaties net zo gek zullen zijn op Tesla en het perspectief dat hij hen voorschotelt als hun collega’s in de aandelenhandel. Die laatsten hebben de koers van Tesla op Wall Street dit jaar weer met 67 procent opgedreven. "Kopers van obligaties zijn meestal niet zo gek op bedrijven die geen winst maken maar misschien kan Tesla hen wel verleiden," zegt een analist. In maart haalde de elektrische autofabrikant al 1,4 miljard dollar op, ook al voor de uitbreiding van de fabrieken in Fremont. De eerste Model 3 is daar eind vorige maand aan de klanten afgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla wil weer 1,5 miljard dollar ophalen - Automobielmanagement.nl

Tesla wil weer 1,5 miljard dollar ophalen

Tesla wil nog eens 1,5 miljard dollar ophalen op de financiële markten om de productie van de nieuwe Model 3 drastisch op te kunnen voeren.

Tesla doet dat in de vorm van junk-obligaties, dat zijn leningen van mindere kwaliteit die echter een hogere rente opbrengen. CEO Elon Musk hoopt daarmee dat de kopers van obligaties net zo gek zullen zijn op Tesla en het perspectief dat hij hen voorschotelt als hun collega’s in de aandelenhandel. Die laatsten hebben de koers van Tesla op Wall Street dit jaar weer met 67 procent opgedreven. "Kopers van obligaties zijn meestal niet zo gek op bedrijven die geen winst maken maar misschien kan Tesla hen wel verleiden," zegt een analist. In maart haalde de elektrische autofabrikant al 1,4 miljard dollar op, ook al voor de uitbreiding van de fabrieken in Fremont. De eerste Model 3 is daar eind vorige maand aan de klanten afgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding