COO Nigel McMinn zegt over die ommezwaai: "Steeds meer autokopers zoeken eerst online informatie over auto’s of kopen die auto tegenwoordig ook online. In kleinere steden heb je daarom eigenlijk geen dealervestiging meer nodig. We richten ons vooral op de grotere agglomeraties met een daarop afgestemd productenaanbod.”

18% meer winst zonder ‘lastige’ merken 

Lookers, één van de drie grootste dealerbedrijven op de Britse eilanden, draaide in de eerste jaarhelft een omzet van omgerekend 2,7 miljard euro, dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

De nettowinst daalde iets naar 39 miljoen euro maar kwam juist 18 procent hoger uit als de afgestoten bedrijven niet worden meegeteld. De cijfers zijn openbaar omdat Lookers, net als bijvoorbeeld Pendragon, genoteerd is aan de Londense beurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding