Dat er weer meer auto’s worden gebouwd, is volgens de branche-organisatie voor de auto-industrie Society of Motor Manufacturers and Traders vooral te danken aan de lancering van nieuwe modellen. Daarnaast werden echter ook meer auto’s gefabriceerd om vooruit te lopen op de komende zomerstops van de productiebanden voor noodzakelijk onderhoud.

Ook meer export 
Omdat er in september bij de Britten een nieuwe serie kentekens begint, worden in juli altijd veel auto’s gebouwd die dan een maand of twee later aan de klant afgeleverd kunnen worden. Ondanks het inzakken van de binnenlandse vraag lag, die productie voor de binnenlandse markt dit jaar ook bijna 18 procent hoger dan in juli 2016. Het aantal voor de export bestemde wagens nam eveneens toe, en wel met ruim vijf procent. Die auto’s voor buitenlandse markten nemen daarmee inmiddels 80 procent van de totale Britse productie voor hun rekening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding