‘VW en Fiat Chrysler: samen bestelauto’s bouwen’

De Volkswagen Groep en Fiat Chrysler Automobiles praten over de gezamenlijke productie van lichte bestelauto’s en pick-up trucks.

De beide autobedrijven overwegen die samenwerking ook in de vorm van een joint-venture te gieten, meldt de Wall Street Journal. De gesprekken draaien rond modellen als de VW Amorak, de VW Caddy en soortgelijke modellen van FCA.

VW wil groeien in VS

Volkswagen heeft met de samenwerking vooral als doel om een gat in het huidige aanbod op de Amerikaanse markt op te vullen. In de VS is er op dit moment vooral vraag naar SUV’s, pick-ups en andere grote modellen waar de Duitse producent niet voldoende op in kan spelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het begin van iets moois? Redding voor FCA?

Geplaatst door: Theo Prijs op
‘VW en Fiat Chrysler: samen bestelauto’s bouwen’ - Automobielmanagement.nl

‘VW en Fiat Chrysler: samen bestelauto’s bouwen’

De Volkswagen Groep en Fiat Chrysler Automobiles praten over de gezamenlijke productie van lichte bestelauto’s en pick-up trucks.

De beide autobedrijven overwegen die samenwerking ook in de vorm van een joint-venture te gieten, meldt de Wall Street Journal. De gesprekken draaien rond modellen als de VW Amorak, de VW Caddy en soortgelijke modellen van FCA.

VW wil groeien in VS

Volkswagen heeft met de samenwerking vooral als doel om een gat in het huidige aanbod op de Amerikaanse markt op te vullen. In de VS is er op dit moment vooral vraag naar SUV’s, pick-ups en andere grote modellen waar de Duitse producent niet voldoende op in kan spelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het begin van iets moois? Redding voor FCA?

Geplaatst door: Theo Prijs op