Dat meldt het Duitse Automobilwoche op basis van bronnen binnen zowel Opel als de nieuwe eigenaar PSA. Alles bij elkaar zijn de verliezen bij de voormalige Europese dochter van General Motors over de laatste 16 jaar daarmee opgelopen tot 12,5 miljard euro.

CEO Carlos Tavares van PSA maakt zich daar voorlopig nog niet ongerust over, want hij heeft al bij de overname geroepen dat het Opel dit jaar zeker nog niet zou lukken in de zwarte cijfers terecht te komen. PSA doet er echter wel alles aan om het tij zo snel mogelijk te keren. Vorige week zijn de teams hoge managers die synergie-voordelen moeten bepalen en uitvoeren weer bij elkaar geweest in Parijs. PSA hoopt dat de nauwere samenwerking binnen drie jaar zo’n 1,7 miljard euro op zal kunnen leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding