Marchionne erkent dat er momenteel geen enkel bod op tafel ligt voor zijn auto-imperium. Het Chinese Great Wall Motors had zelf wel gezegd interesse te hebben maar heeft nooit contact opgenomen met FCA zelf. Dat leidt er toe dat Marchionne de blik weer gaat richten op het afstoten van kleinere bedrijfsdivisies om de schuldenlast op die manier terug te brengen. "Er zijn enkele activiteiten in de onderdelen business die niet bij ons thuis horen," bevestigde de 65-jarige Marchionne.

Pensioen 

Hij wil dergelijke deals in ieder geval proberen af te ronden voor hij begin 2019 met pensioen gaat. Marchionne sluit echter nog altijd niet uit dat hij voor die tijd toch in ieder geval kan praten over een grotere samenwerking in de autowereld. "Het is moeilijk om voor twee jaar vooruit voorspellingen te doen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding