Snappcar kan de overname realiseren met steun van de nieuwe aandeelhouders Europcar, de AutoBinck Groep en de Deense start-up studio Founders. Die drie partners hebben gezamenlijk 10 miljoen euro in Snappcar gestoken om verdere expansie mogelijk te maken.

Snappcar, zelf opgericht in 2011, telt met de overname van Tamyca als grootste autodeel-platform in Duitsland nu in totaal 400.000 deelnemers in ons land, Duitsland, Denemarken en Zweden. Volgens mede-oprichter en directeur Victor van Tol staat een goede systeemintegratie bij de overname voorop. "We willen de dienstverlening aan de Duitse deelnemers van het platform zo naadloos mogelijk voortzetten, voordat we uitbreiden". Intussen zijn alle Tamyca-gebruikers verhuisd naar het Duitse platform van Snappcar en zijn de eerste transacties een feit. "We hebben daarnaast geïnvesteerd in een team in Duitsland, zodat we vanuit ons kantoor in Berlijn de Duitse community kunnen bedienen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding