VW investeert zes miljard in elektrische auto’s

Volkswagen zal de komende vijf jaar zo’n zes miljard euro investeren in elektrische mobiliteit. VW wil in 2020 drie nieuwe elektrische modellen op de markt hebben en dat vijf jaar later hebben opgevoerd naar 23 volledig elektrisch aangedreven auto’s.

"Ons doel is om moderne technologie beschikbaar te maken voor veel mensen. Dat is vooral belangrijk in een tijd van technologische transformatie. Een ding is duidelijk: de Golf van de toekomst moet weer een people’s car worden," stelde bestuursvoorzitter Dr Herbert Diess tijdens de traditionele Volkswagen Group Night aan de vooravond van de IAA.

Voor 2020 staat de compacte, elektrische I.D. op het programma in het Golf-segment. Die wordt twee jaar later gevolgd door de I.D.Crozz als SUV en de I.D.Buzz als elektrische opvolger van de legendarische VW Bulli. Die modellen moeten een bereik hebben tot rond de 600 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW investeert zes miljard in elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

VW investeert zes miljard in elektrische auto’s

Volkswagen zal de komende vijf jaar zo’n zes miljard euro investeren in elektrische mobiliteit. VW wil in 2020 drie nieuwe elektrische modellen op de markt hebben en dat vijf jaar later hebben opgevoerd naar 23 volledig elektrisch aangedreven auto’s.

"Ons doel is om moderne technologie beschikbaar te maken voor veel mensen. Dat is vooral belangrijk in een tijd van technologische transformatie. Een ding is duidelijk: de Golf van de toekomst moet weer een people’s car worden," stelde bestuursvoorzitter Dr Herbert Diess tijdens de traditionele Volkswagen Group Night aan de vooravond van de IAA.

Voor 2020 staat de compacte, elektrische I.D. op het programma in het Golf-segment. Die wordt twee jaar later gevolgd door de I.D.Crozz als SUV en de I.D.Buzz als elektrische opvolger van de legendarische VW Bulli. Die modellen moeten een bereik hebben tot rond de 600 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding