De productiestop betreft drie fabrieken in de Verenigde Staten waar onder meer de Focus, de Fiesta en de Transit worden gebouwd, en twee fabrieken in Mexico die onder meer de Fiesta en de Fusion maar ook Continentals en Mustangs bouwen. De Mexicaanse fabrieken gaan twee tot drie weken dicht, die in de VS voor één tot twee weken. Bij de betrokken vestigingen werken in totaal 15.000 mensen.

Ford meldde eerder dat het per 1 september voor 111 dagen Mustangs, voor 87 dagen Fusions en voor 103 dagen Transit bestelauto’s in voorraad had staan. Met de onverkochte Continentals kunnen de dealers zelfs bijna een half jaar vooruit. Ford en andere autofabrikanten hebben te kampen met inzakkende verkopen op de thuismarkt in de VS. In de eerste acht maanden van dit jaar verkocht Ford er 18 procent minder auto’s dan een jaar eerder. Dat treft vooral kleinere modellen als de Fiesta en de Fusion omdat de autokoper steeds meer naar een SUV of pick-up truck kijkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding